Costa Rica 2017 – Fågelfotografens paradis i orörd regnskog!

Costa Rica 31 jan – 8 feb 2017 – ett paradis för fågelfotografer!

Följ med på denna fantastiska resa till djungeln i Costa Rica!         Vildmarksupplevelsen håller absolut världsklass – vi befinner oss i en äkta orörd regnskog – med tillgång till fantastiska gömslen i olika miljöer!

Vi bor bra på lodgen och går till gömslena som ligger på gångavstånd. Vi har tillgång till två fågelgömslen. Ett gömsle ligger till häften nedgrävt och är inriktat på fotografering av gamar och falkar. Det andra gömslet ligger i ett sju meter höga fågeltorn. Vi fotograferar också från en särskild plattform vid lodgen dit regnskogens fåglar kommer flygande för att äta.

Förutom naturfotograf Thomas Atterdal som är med från Sverige och guidar så har vi tillgång till en lokal naturfotograf som hjälper oss att få de optimala bilderna!

Kolibrier är en av de många spännande fågelarter vi kommer att skåda och fotografera både från marken och från våra fågeltorn.

Kungsgam (Sarcoramphus papa) fotar vi från ett gömsle som är till hälften nedgrävt och särskilt byggt för att kunna fotografera gamar och falkar.

Den mest sällsynta fågeln vi kan finna här är den Större Soldataran på engelska The Great Green Macaw (Ara ambiguus) som är en starkt hotad papegojart. Det finns mindre än 1000 vilda par varav 200 par finns i Costa Rica och otroliga 45 par häckar i närheten av lodgen vi bor på!

 

Vi flyger till San José, Costa Ricas huvudstad, där vi övernattar och hinner med lite sightseeing innan vi dagen därpå blir hämtade för en fyra timmars biltur till vår lodge. Våra fantastiska fågelgömslen ligger på gångavstånd i närheten av lodgen och vi har en lokal mycket duktig fotograf och fågelspecialist som guidar oss på plats.

 

 

Vi går till gömslena på morgonen så att vi är på plats när solen går upp. Djurlivet lugnar sedan ned sig allt eftersom dagsvärmen stiger och vi återvänder till lodgen för lunch, siesta, tömning av minneskort och workshop. Workshops hålls av naturfotograf Thomas Atterdal som är med ifrån Sverige och guidar på resan. Vi kommer att träna fotografering i djungel i olika ljusförhållanden och även få använda uppmonterade blixtar vid nattfotografering!

Mitt på dagen är också ett utmärkt tillfälle att fota makro med färgstarka insekter, spindlar, fjärilar och blommor. För de som är intresserade fotar vi också grodor, ödlor och ormar så här dags.

Klockan tre återvänder vi till våra gömslen och tillbringar resten av eftermiddagen till solnedgången med att skåda och fotografera de mängder av fågelarter som rör sig utanför gömslena.

Vi äter en god middag på restaurangen på lodgen klockan sju och de som vill har möjlighet att fotografera fladdermössen som äter på blommorna.

Bilderna på denna sida är tagna av Fotograf Csaba Godeny vid lodgen och från de gömslen vi kommer att fotografera ifrån.

Vi kommer att ha en lokal mycket duktig naturfotograf med på plats som hjälper oss att få de optimala fotomöjligheterna och delar med sig av sitt kunnande kring fotografering i djungelmiljö!

Följ med på denna fantastiska resa till djungeln i Costa Rica!

Oavsett om du är van att fotografera vilda djur och fåglar eller är nybörjare så kommer du definitivt att bli en bättre naturfotograf med dina egna grejer på den här resan. Det blir individuell handledning och gemensamma dagliga workshops och du kommer att få många fina bilder!

Vi bor bra på lodgen och går till gömslena som ligger på gångavstånd. Vi har tillgång till två fågelgömslen. Ett gömsle ligger till häften nedgrävt och är inriktat på fotografering av gamar och falkar. Det andra gömslet ligger i ett sju meter höga fågeltorn. Vi fotograferar också från en särskild plattform vid lodgen dit regnskogens fåglar kommer flygande för att äta.

Vildmarksupplevelsen håller absolut världsklass – vi befinner oss i en äkta orörd regnskog – med tillgång till fantastiska gömslen i olika miljöer!

Förutom naturfotograf Thomas Atterdal som är med från Sverige och guidar så har vi tillgång till en lokal naturfotograf som hjälper oss att få de optimala bilderna!

På den här resan kommer du definitivt att både bli en bättre naturfotograf med dina egna grejer och få en enorm naturupplevelse och fantastiska bilder med dig hem!

Pris och Reseinformation

Resa 31 januari – 8 februari 2017 36.500 kr inkl. moms.

Priset inkluderar flygbiljetter, transport till och från flygplatsen i San José i Costa Rica, boende i dubbelrum, transport till och från lodgen (en fyra timmars biltur), alla måltider på lodgen, tillgång till gömslen, naturfotograf Thomas Atterdal som guidar följer med från Sverige och en lokal fotograf som hjälper till på plats.

Vi flyger ifrån Arlanda och övernattar en natt i San José innan vi blir hämtade med bil för transport till lodgen. På lodgen bor vi bra i enkla men bekväma rum med fläkt, varmt vatten och el dygnet runt. Lodgen har WIFI i receptionen och restaurangen. Vi bor på lodgen 5 nätter och återvänder sedan till San José för en övernattning innan vi flyger tillbaka till Sverige. Om man så önskar går det bra att stanna kvar för ett eget program i Costa Rica ytterligare ett antal dagar.

Du betalar 50 % i samband med anmälan som är bindande och resterande senast tre månader före resan till fåglarna och djuren i regnskogen i Costa Rica. Så snart anmälningsavgiften är betald är platsen bokad.

Intresserad av en resa? Kontakta oss

Thomas Atterdal    foto@thomasatterdal.com     072 – 23 55 200

 

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Ämne

Ditt meddelande