Sydafrika 2018 – Safari off-road och fotografering från gömslen i världsklass

 Bence Máté 19

Fotograf Bence Máté

Sydafrika 2018 – Safari och fotografering från gömslen i världsklass

Sydafrika 12 – 24 juli 2018 – en dröm för naturfotografer!

Följ med på denna suveräna resa till Zimanga private game reserve!         Naturupplevelsen håller absolut världsklass – vi befinner oss i ett privat safariområde – där vi dessutom har tillgång till fantastiska gömslen för fotografering i olika miljöer!

Denna resa görs i samarbete med den världsberömde Ungerske fotografen och gömslebyggaren Bence Máté.

Bence Máté 13

Fotograf Bence Máté

Bence har på sin farm i Ungern byggt några av världens bästa fågelgömslen för fotografering. På uppdrag av ägaren till Zimanga Private Game Reserve i Sydafrika har nu Bence valt ut platser och byggt fantastiska gömslen för fåglar och däggdjur i detta privata safariområde i Sydafrika.

Bence Máté 14

Fotograf Bence Máté

Atterdal Lejon gosar med unge

Fotograf Thomas Atterdal

Bence Máté 21

Fotograf Bence Máté

Vår resa dit är under den optimala tiden på året – torrsäsongen! Det är då Bence som tillbringat mycket tid i Zimanga anser att det är absolut bäst fotomöjligheter – när djur och fåglar söker sig till vattenhålen! Bence har reserverat hela den period han anser vara bäst för fotografering och det är endast tack vare vårt nära samarbete vi nu kan erbjuda denna fantastiska fotoresa på den optimala tiden!

Bence Máté 11

Fotograf Bence Máté

Vi bor bra på lodgen och gör turer med safarijeeparna. Då detta är ett privat safariområde kan jeeparna köra off-road vilket ger unika möjligheter till fotografering i världsklass.

Atterdal Leopard

Fotograf Thomas Atterdal

Vi har tillgång till alla gömslen för fåglar och däggdjur. Vi kommer både att kunna fotografera på dagen och på natten!

Bence Máté 7

Fotograf Bence Máté

Förutom naturfotograf Thomas Atterdal som är med från Sverige och guidar så har vi tillgång till lokala guider som hjälper oss att få de optimala bilderna!

Atterdal Hyena med unge

Fotograf Thomas Atterdal

Zimanga omfattar över 6000 hektar med varierande landskap och delas av en flod Mkuze River. Där finns ett mycket omfattande djur och fågelliv med bl.a. leoparder, jeparder, vildhundar, lejon, bufflar och elefanter. För att skydda noshörningarna från tjuvjakt har deras horn sågats av. Det har skådats över 400 arter fåglar i Zimanga!

Bence Máté 8

Fotograf Bence Máté

Atterdal Giraff gosar med unge

Fotograf Thomas Atterdal

Bence Máté 4

Fotograf Bence Máté

Bence Máté 12

Fotograf Bence Máté

Atterdal Leopard vilar

Fotograf Thomas Atterdal

Bence Máté 2

Fotograf Bence Máté

Atterdal Lejonfamilj

Fotograf Thomas Atterdal

Bence Máté 9

Fotograf Bence Máté

Zimanga är engagerade i att rädda de Afrikanska vildhundarna. Vildhundarna trivs väldigt bra i Zimanga och den 30 maj 2016 föddes hela 13 valpar i en kull. Detta möjliggör utplacering av flockar av vildhundar i nya områden!

Bence Máté 17

Fotograf Bence Máté

Atterdal Lejonungar

Fotograf Thomas Atterdal

Samtliga fotografier tagna av Bence Máté är tagna på plats i Sydafrika på Zimanga Private Game Reserve. Thomas fotografier är tagna i Sydafrika dock inte på Zimanga Private Game Reserve.

Pris och Reseinformation

Resa 12 – 24 juli 2018 45.000 kr.

Priset inkluderar transport till och från flygplatsen i Durban i Sydafrika till och från lodgen , boende i dubbelrum, alla måltider på lodgen, safariturer med jeepar, tillgång till gömslen, naturfotograf Thomas Atterdal som guidar följer med från Sverige och lokala guider som hjälper till på plats.

OBS – flygbiljetter till och från Durban ingår inte i resans pris.

Vi flyger ifrån Arlanda och blir hämtade från Durbans flygplats med bil för transport till lodgen (tar 2,5 – 3 timmar på fina vägar). Zimanga Private Game Reserve ligger nära Mkuze i Norra KwaZulu Natal. På lodgen bor vi bra i rum med a/c, varmt vatten, el dygnet runt och WIFI. Vi bor på lodgen i 10 nätter och återvänder sedan till flygplatsen för flyg tillbaka till Sverige. Om man så önskar går det bra att stanna kvar för ett eget program i Sydafrika ytterligare ett antal dagar.

Du betalar 30 % i samband med anmälan som är bindande och resterande senast tre månader före resan till fåglarna och djuren i Sydafrika. Så snart anmälningsavgiften är betald är platsen bokad.

Intresserad av en resa? Kontakta oss

Thomas Atterdal    foto@thomasatterdal.com     072 – 23 55 200

 

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Ämne

Ditt meddelande