Zimangas fantastiska gömslen

Bence Mátés gömslen i Zimanga

Bence Máté har på sin farm i Ungern byggt några av världens bästa fågelgömslen för fotografering. På uppdrag av ägaren till Zimanga Private Game Reserve i Sydafrika har nu valt ut platser och byggt fantastiska gömslen för fåglar och däggdjur i detta privata safariområde i Sydafrika.

Bence Máté 11856337

Fotograf Bence Máté (till vänster) med ägaren till Zimanga Game Reserv

Det finns för närvarande fem gömslen på Zimanga. Av dessa är det två fågelgömslen för mindre fåglar som kallas Mkhombe och Bhejane. Namnen kommer av isiZulu orden för vit och svart noshörning.  Det större Lagoon gömslet är för fotografering av sjöfågel och krokodiler. Umgodi övernattningsgömsle är det enda gömslet som är framtaget enbart för fotografering av större däggdjur. Bi-ätar gömslet är en mobil enhet som kan placeras i närheten av Bi-ätarnas bon. Gam gömslet ligger på en kulle med bergen vackert i bakgrunden. Där kan upp till fem olika arter av gam visa sig. Gam gömslet används enbart när det finns as för åtel tillgängligt.

Bence Máté 1614070

Bence och Csaba (vid ratten) höll på i tre månader bara för att välja ut lämpliga platser för gömslena.

Bence Máté 10682428

Fotograf Bence Máté

Samtliga gömslen är byggda de senaste åren. Några är placerade i vattenhöjd för att få fotografering med spegling i vattnet.

Bence Máté 1597290

Fotograf Bence Máté

All fotografering sker genom ett speciellt en vägs fönsterglas som inte ger reflexer och som fåglarna och djuren inte ser in igenom. Detta gör att fotograferna kan komma djuren och fåglarna mycket nära utan att störa dem!

Gömslena är utrustade med bekväma rörliga stolar och fästen för kameror/objektiv. . Solpaneler förser A/C med ström så att det blir en behaglig temperatur och luftfuktighet i gömslena. Gömslena är väl tilltagna i storlek och ljudisolerade med en väv som innehåller en silvertråd som eliminerar uppkomst av mögel.

Bence Máté 6

Fotograf Bence Máté

Bence Máté 10

Fotograf Bence Máté

Bence Máté 1

Fotograf Bence Máté

Bence Máté 5

Fotograf Bence Máté

Bence Máté 3

Fotograf Bence Máté

Samtliga fotografier tagna av Bence Máté är tagna på plats i Sydafrika på Zimanga Private Game Reserve.