Masai Mara 2024 – Safariäventyr off road i världsklass

Masai Mara, Kenya 7 – 16 augusti 2024

       – en dröm för naturfotografer!

Följ med på denna suveräna resa till Masai Mara där vi åker off road i specialbyggda fyrhjulsdrivna Toyota Landcruiser!

Naturupplevelsen håller absolut världsklass – vi befinner oss i Masai Mara nationalreservat känt för det stora antalet lejon. Naturreservatet ligger i sydvästra Kenya och sträcker sig till Serengeti nationalpark i Tanzania. Vi är där mitt i perioden  för den stora migrationen när närmare 2 miljoner gnuer, zebror och gaseller migrerar in i Masai Mara från Serengeti i söder. Det är världens största och längsta migration av däggdjur på land!

Den här resan görs i samarbete med Arnfinn Johansen som är delägare i den Camp som vi ska bo på. Arnfinn Johansen är en norsk professionell naturfotograf. Arnfinns bilder nedan är tagna i Masai Mara på platser vi kommer besöka på vår safari.

201907-Kenya-3364-Arnfinn_Johansen

Fotograf Arnfinn Johansen

Det här är en drömplats för naturfotografer – förutom det stora beståndet av lejon finns elefanter, leoparder, flodhästar, afrikansk buffel, giraffer, krokodiler, babianer, impala, gaseller, hyenor, schakaler, vårtsvin, geparder som alla är alla vanliga här. I Masai Mara finns vidare 450 olika fågelarter.

201411-Kenya-7074-Arnfinn_Johansen

Fotograf Arnfinn Johansen

201711-Kenya-2778-Arnfinn_Johansen

Fotograf Arnfinn Johansen

200907-Tanzania-4200-Arnfinn_Johansen

Fotograf Arnfinn Johansen

För att komma till Masai Mara i Kenya och det friska gräset måste flockarna gå över  floden Mara.  I floden lurar nilkrokodiler på jakt efter de många korsande bytesdjuren. Tidpunkten för resan (och resans längd) är vald för att kunna ge oss möjlighet att få uppleva och fotografera denna dramatiska kamp för överlevnad.

201808-Kenya-3014-Arnfinn_Johansen

Fotograf Arnfinn Johansen

201411-Kenya-8794-Arnfinn_Johansen

Fotograf Arnfinn Johansen

Det är den bästa tiden på året att se vilda djur i Masai Mara. Det är torrperiod och därmed lättare att åka off road och hitta bra vinklar att fotografera djuren.

201711-Kenya-8617-Arnfinn_Johansen

Fotograf Arnfinn Johansen

Vi kommer att ha två bilar med maximalt fyra fotografer i varje bil vilket ger gott om plats och väldigt goda möjligheter för fotografering!

Modified Landcruiser - Img 1 - Oltepesi Tented Safari Camp

Fotograf Arnfinn Johansen

Taket i bilarna går att ta bort för att kunna stå upp och fotografera. Bilarna är så smart disponerade att det även finns platser där det går att ligga ned och fotografera i ögonhöjd på t.ex. lejon som kommer gående. Detta är möjligt då vi kan ta bort en hel sätesrad i bilen, eftersom vi är så få fotografer per bil.

Modified Landcruiser - Img 3 - Oltepesi Tented Safari Camp

Fotograf Arnfinn Johansen

Modified Landcruiser - Img 2 - Oltepesi Tented Safari Camp

Fotograf Arnfinn Johansen

Modified Landcruiser - Img 4 - Oltepesi Tented Safari Camp

Fotograf Arnfinn Johansen Oltepesi Tented Safari Camp - 01
Fotograf Arnfinn Johansen

Vi bor enkelt men bekvämt i delat boende i safaritält med toalett med dusch.

Oltepesi Tented Safari Camp - 02

Fotograf Arnfinn Johansen
Oltepesi Tented Safari Camp - 03 Oltepesi Tented Safari Camp - 04Atterdal Lejon gosar med ungeFotograf Thomas Atterdal

Vår resa dit är under den optimala tiden på året – migrationen under torrsäsongen! Arnfinn har rekommenderat den period han anser vara bäst för fotografering och det är tack vare vårt samarbete vi nu kan erbjuda denna fantastiska fotoresa på den optimala tiden!

Atterdal Leopard

Fotograf Thomas Atterdal

Vi kommer att göra safariturer både på morgnarna i gryningsljuset och på eftermiddagarna/kvällarna i skymningsljuset och om vi så önskar tar vi med oss lunch och är ute hela dagarna.

201907-Kenya-2221-Arnfinn_Johansen

Fotograf Arnfinn Johansen

Atterdal _06I8035-3

Fotograf Thomas Atterdal

Förutom naturfotograf Thomas Atterdal som är med från Sverige och guidar så har vi tillgång till lokala guider som hjälper oss att få de optimala bilderna!Atterdal Hyena med unge

Fotograf Thomas Atterdal

Masai Mara utgörs till stor del av öppen mark, med stora grässlätter. Reservatet är uppkallat efter massajerna som bor i och runt omkring Masai Mara, och Marafloden, som rinner rätt igenom parken.

”The big five” – elefant, afrikansk buffel, lejon, leopard och den akut hotade svarta noshörningen finns alla i reservatet, antalet noshörningar är dock mycket litet.

Under den stora migrationen när gnuerna, zebrorna och gasellerna korsar Mara-floden och ger sig in i Masai Mara ökar antalet djur dramatiskt. Vid den här tiden är Masai Mara en av de platser i världen med högst koncentration av djur!

201402-Kenya-3831-Arnfinn_Johansen

Fotograf Arnfinn Johansen

Atterdal Leopard vilar

Fotograf Thomas Atterdal

Atterdal Lejonfamilj

Fotograf Thomas Atterdal

Atterdal BH9I2298

Fotograf Thomas Atterdal

Atterdal A06I7866-4

Fotograf Thomas Atterdal

Atterdal A06I2985

Fotograf Thomas Atterdal

Atterdal B02Y1417-7

Fotograf Thomas Atterdal

Atterdal B02Y1663

Fotograf Thomas Atterdal
Atterdal B02Y1937-2
Fotograf Thomas Atterdal
Atterdal Leopard hona i träd
Fotograf Thomas Atterdal

Samtliga fotografier tagna av Arnfinn Johansen är tagna på plats i Masai Mara i Kenya. Thomas fotografier är tagna i Afrika dock inte i Masai Mara.

Pris och Reseinformation

Resa 7 – 16 augusti 2024.

Pris 54.750 SEK,  priset är baserat på åtta resenärer inklusive guide (två bilar).

Priset är beräknat med en kalkylkurs på 11.30 SEK mot USD.

Priset inkluderar transport till och från flygplatsen i Nairobi, Kenya till och från Campen, boende i delat boende i safaritält, alla måltider på Campen, safariturer med specialanpassade Toyota Landcruisers, naturfotograf Thomas Atterdal som guidar följer med från Sverige och lokala guider som hjälper till på plats.

OBS – flygbiljetter till och från Nairobi, Kenya ingår inte i resans pris. Dricks och alkoholhaltiga drycker i Campen ingår inte heller i resans pris.

Vi flyger ifrån Arlanda och blir hämtade från Nairobi flygplats med bil för transport till Oltepesi tented safari camp (tar ca. 5,5 timmar). I Campen bor vi enkelt men bekvämt i  delat boende i safaritält med toalett med dusch. Vi bor i Campen i 9 nätter (10 dagars safari) och återvänder sedan till flygplatsen för flyg tillbaka till Sverige.

Du betalar 30 % i samband med anmälan som är bindande och resterande senast tre månader före resan till djuren och fåglarna i Masai Mara. Så snart anmälningsavgiften är betald är platsen bokad.

Intresserad av en resa? Kontakta oss

Thomas Atterdal    foto@thomasatterdal.com     072 – 23 55 200

    Ditt namn (obligatoriskt)

    Din e-post (obligatoriskt)

    Ämne

    Ditt meddelande