Drömupplevelsen

Kan du tänka dig att flyga på morgonen från Stockholm till Finland nära den ryska gränsen och sitta i en koja omringad av björnar, järvar och vargar?

Det är alldeles stillsamt, du hör vildmarkens ljud, björnens grymtande, kanske vargens ylande och någon myggas surrande. Du har kommit från stressen och högt tempo till naturen för att varva ned och fylla på batterierna med nya upplevelser och energi.

Du kommer så nära naturen som är möjligt och ser djuren i deras äkta miljö. Du känner respekten för naturen och djuren, du är kanske en ledare i vardagen men här är du en följare, naturen bestämmer hur saker och ting skall vara. Det är bara och betrakta och njuta. En dröm som är möjlig att förverkliga, en drömupplevelse som kommer att ge dig nya idéer och ett minne för livet. På denna resa kommer du även i kontakt med den hemlighetsfulla och mystiska finska kulturen.  Du kommer att känna och se att vi befinner oss nära den ryska björnen, det är här det kalla krigets front gick och det är här EUs yttre gräns går. Taggtråden finns kvar. Du kommer att prova den finska rökbastun, du kommer att höra historier om hur bastun har använts av befolkningen och att det finns olika slags bastu.

En drömupplevelse är att sitta i en rökbastu som är kolsvart inuti. Rökbastun är skön och avkopplande och kan varvas med att svalka av sig i sjöns kyliga vatten. En lokal specialitet skall givetvis avnjutas i samband med bastubadandet.

Vi kanske ser vargflocken jaga en björn eller ser ett och annat ytterligare som du inte ens kunnat drömma om.  Du kommer hem med ny energi och nya insikter, beredd att påbörja en ny arbetsdag och ett nytt projekt. Drömbilderna har du kvar i minnet och i själen!