Maj 2016 Fågelspecial med Varg, Björn, Järv

Den här resan är perfekt både för fågelskådaren och för den som är intresserad av att fotografera!

Varför? Jo, på denna resa deltar förutom naturfotograf Thomas Atterdal som fotoguide också den kände fågelexperten Henrik Waldenström som särskild fågelguide och viltspanare!

Henrik Waldenström är en erfaren fågel- och däggdjursguide med erfarenhet från fem resor till Alaska, 7 resor till Afrika och 10-talet resor till Nordkalotten inklusive östra Finland där vi har vår bas. Henrik är initiativtagaren till bildandet av Kungliga nationalstadsparken i Stockholm och han är också Stockholms mest efterfrågade guide på fågel- och kulturvandringar. Henrik Waldenström arbetar på Världsnaturfonden WWF i Sverige.

Thomas Atterdal och Henrik Waldenström har skådat och fotograferat mycket tillsammans, bl.a. i Kungliga nationalstadsparken som är en fantastisk oas med ett rikt djur och fågelliv mitt i Stockholm!

På den här resan har vi förutom de mäktiga rovdjuren också en stor chans att se taigans alla karismatiska fåglar som blåstjärt, tallbit, lappmes, slaguggla. pärluggla, sparvuggla, järpe, tjäder, orre, trana, salskrake, sädgås, sångsvan, havs- och kungsörn. Extra intressant kanske chansen på skogshäckande brun glada är. Förutom detta så är det en ganska komplett fauna vi möter här uppe och till östra Finland vallfärdar ornitologer och däggdjursspanare/fotografer från hela världen.

I juni 2011 hittade man ett blåstjärt revir en mil ifrån lodgen. Det var då fyra fåglar men under 2012 fanns elva fåglar på plats. Vi både skådade och fotograferade blåstjärt där vid vår Fågelsspecialresa under 2013!

Slagugglefamiljen har häckat i holken de senaste fyra åren och tornfalken har häckat bara 100 meter bort.  Även salskraken hade en lyckad häckning endast 30 meter från lodgen!

Vid Fågelspecial 2013 hade vi lyckan att få se slagugglehanen komma med mat till slagugglehonan som vaktade boet!

 

 

 

 

Naturfotograf Thomas Atterdal

Men förutom fågelskådningen ska vi i Finland naturligtvis möta de fantastiska stora rovdjuren varg, brunbjörn och järv,  i Nordens vildaste område nära den ryska gränsen!

Fotograf Lassi Rautiainen

Vi befinner oss i ett väl fungerande vargrevir med ca. tio individer. De senaste tre åren har varg visat sig vid gömslena 4-5 gånger i veckan, vilket gör att vi har goda möjligheter att kunna få se och fotografera varg. För björnarna så är det början på parningstiden så har vi tur kan vi få se hanar som strider om honor eller t.o.m en parning!Naturfotograf Thomas AtterdalNaturfotograf Thomas Atterdal

Vi har också god chans att få se vilda järvar, ett fascinerande rovdjur som tack vare sin förmåga att springa ovanpå snön kan riva stora byten som tvingas pulsa fram i djup snö.Naturfotograf Thomas Atterdal

Följ med på denna fantastiska resa som är specialanpassad för fågelintresserade!

Oavsett om du är van att fotografera vilda djur och fåglar eller är nybörjare så kommer du definitivt att bli en bättre naturfotograf med dina egna grejer på den här resan. Det blir individuell handledning och gemensamma dagliga workshops och du kommer få många fina bilder med dig hem!

Vi bor bra på lodgen och blir skjutsade till de gömslen som inte ligger på gångavstånd. Vi har tillgång till två fågelgömslen (1+2 personer), tre gömslen (3+2+1 personer) i skogen för järv och björn, tre gömslen vid sjön (3+2+2 personer) för varg och björn, och vid myren i ingenmansland fem gömslen (5+3+2+2+1 personer) för varg, björn och örn. Vi blir skjutsade till gömslena. Från bilen är det sedan maximalt ett par hundra meter att gå.

Vildmarksupplevelsen håller absolut världsklass – att befinna sig i ett vargrevir och samtidigt kunna få se vilda brunbjörnar och järv – med tillgång till så många gömslen i olika miljöer på den här nivån är fantastisk – här kan du få många drömupplevelser och  drömbilder med dig hem!

Priser

Fyra nätter varav tre i gömsle 14.500 kr inkl. moms.

Priset inkluderar boende i dubbelrum, alla måltider på lodgen, tillgång till gömslen, naturfotograf Thomas Atterdal som guidar och fågelspecialisten Henrik Waldenström följer med från Sverige, flygbiljetter, transport till och från flygplatsen i Kajaani och lokala transporter.

Vi flyger från Arlanda och blir mötta vid flygplatsen i Kajaani. Det är ca. två timmars bilfärd från flygplatsen till lodgen vi bor på.

Du betalar 50 % i samband med anmälan som är bindande och resterande senast tre månader före resan till vildmarken vid den Finsk/Ryska gränsen. Så snart anmälningsavgiften är betald är platsen bokad.

Intresserad av en resa? Kontakta oss

 

Thomas Atterdal    foto@thomasatterdal.com     072 – 23 55 200

 

    Ditt namn (obligatoriskt)

    Din e-post (obligatoriskt)

    Ämne

    Ditt telefonnummer och meddelande