Norge 20-24 november 2024 – Unik Örnsafari

Vill du uppleva något alldeles extra – något du aldrig glömmer – häng med oss till Örnarnas rike!

Naturfotograf Thomas Atterdal

 

Det är inte svårt att förstå att örnarna trivs i detta fantastiska kustlandskap. Vår örnguide på plats Ole Martin Dahle följer dagligen utvecklingen i 26 havsörnsrevir och vet precis vart vi ska åka med båten för att få möta dessa magnifika fåglar. Det är en enorm känsla när de svävar över båten och sedan när de tvärt vänder och dyker ned för att ta en fisk. Då gäller det att vara beredd med kameran – det går undan samtidigt som båten gungar. Det är en spännande upplevelse, adrenalinet pumpar för fullt och man glömmer nästan andas tills örnen snabbt lyfter igen.

Naturfotograf Thomas Atterdal

Vi befinner oss långt ut i det norska kustbandet och det är en härlig vildmarkskänsla när vi kryssar mellan havsörnsreviren. ”Här kommer en gammal vän”, säger Ole plötsligt och när vi tittar upp mot horisonten ser vi en gammal örn som kommer flygande. ”Honom har jag följt i många år och jag var lite orolig för han hade varit borta någon månad – men sedan kom han tillbaka till sitt vanliga revir”. Det är inte för intet Ole Martin Dahle kallas för ”The Eagle Man” – han har en enorm kunskap om örnarna och han delar gärna med sig av den!

På resan i november  är det kungsörn från gömsle kombinerat med havsörn från båt.

Naturfotograf Thomas Atterdal
Fotograf Ole Martin Dahle

Alla årstider har vi också tillgång till ett skogsgömsle med småfåglar, ekorrar och viss tid av året duvhök. Samtliga gömslen håller en mycket hög standard och är mycket vackert belägna.

Liksom på samtliga resor med Focus on Wildlife, så är naturupplevelsen och lärandet viktiga delar i Örnsafariresorna till Norge. Vår målsättning på de resor vi arrangerar är att du skall bli en bättre naturfotograf – med dina egna grejer – och få din drömbild med dig hem!

Naturfotograf Thomas Atterdal

Vi åker därför i en mindre grupp (max 6 deltagare + guide) så att det finns bra möjlighet till både löpande individuell handledning och en daglig gemensam workshop!

Naturfotograf Thomas Atterdal

Kommande resor

Naturfotograf Thomas Atterdal

Kungsörn och Havsörn        5 nätter             20-24 Nov, 2024

Här kombinerar vi två fantastiska fåglar – den majestätiska Kungsörnen från jättefina gömslen uppe på ett berg med mycket vacker bakgrund och sedan Havsörnen som dyker bredvid vår båt!

Vi har haft suveräna resor hit –  kan bara beskrivas som ”världsklass” som en av deltagarna sa!

Fotograf Ole Martin Dahle

Det finns också möjlighet att se och fotografera skogsfåglar och Duvhök från ett gömsle i skogen.

Vi är en mindre grupp (sju stycken med guide) så alla kommer ha tid för individuell handledning och så har vi en gemensam workshop varje dag. Målsättningen är att alla ska bli bättre naturfotografer med sin egen utrustning och förhoppningsvis få sin drömbild med sig hem!

Naturfotograf Thomas Atterdal

Resan lämpar sig också för den som i huvudsak vill skåda fåglar – naturupplevelsen är enorm!

Både gömlset och båtturen håller absolut världsklass – kombinationen på den här nivån är nog världsunik (med 80-90 % chans till både Kungsörn och Havsörn) – här kan du få drömbilder och drömupplevelser med dig hem!

Naturfotograf Thomas Atterdal

Priser

Fem nätter  21.500 kr

Vi lagar frukost och lunch själva och äter middag ute – mat att laga inklusive middag ute kan förbeställas för 1.400 NOK/person.

Vi försöker i mesta möjliga mån att samåka. Thomas Atterdal som är guide på resorna till Norge kommer att ta bil från Stockholm så att vi har minst en extra bil tillgänglig för lokala transporter. Thomas kan ta två medresenärer i bilen.

Om någon önskar flyga kan vi hjälpa till med bokning av flygbiljett och ordna hämtning med taxi från Trondheim eller Steinkjer.

Du betalar 30 % i samband med anmälan som är bindande och resterande senast tre månader före Örnsafarin. Så snart anmälningsavgiften är betald är platsen bokad.

Intresserad av en resa? Kontakta oss

Thomas Atterdal    foto@thomasatterdal.com     072 – 23 55 200