13 – 18 augusti 2024 Varg, Björn och Järv

Det är en mäktig känsla att sitta ute i vildmarken i ett gömsle vid den Finsk/Ryska gränsen och spana efter vargar, brunbjörnar och järvar

Plötsligt är den där – en varg som travar/glider fram på sitt karakteristiska mjuka sätt eller en stor brunbjörn som alldeles tyst kommit fram ur skogen, hjärtat pumpar hårt och händerna börjar fumla med kameran…det känns bra att naturfotograf Thomas Atterdal som guidar på resan haft flera genomgångar kring förberedelse av kamerautrustning och bildkomposition…men just nu är det mest fråga om att få någon bild överhuvudtaget…första bilden blir nog mest ett bildbevis…som tur är har vi flera dagar i gömsle och djurmötena blir flera och tryggheten i att använda de egna grejerna ökar allteftersom och snart börjar bilderna sitta…och ett tu tre sitter den första drömbilden!

Fotograf Lassi Rautiainen

Vi befinner oss i ett väl fungerande vargrevir . De senaste fem åren har varg visat sig vid gömslena 4-5 gånger i veckan, vilket gör att vi har goda möjligheter att kunna få se och fotografera varg.atterdal_l2r7131

Naturfotograf Thomas Atterdal

Nu är sensommaren här med härlig grönska och årets sista blomning.atterdal-_l2r5586

Naturfotograf Thomas Atterdal

Det är ett underbart ljus vid gryning och skymning och lycka är när björnen kommer just då!Naturfotograf Thomas Atterdal

Vi har också god chans att få se vilda järvar, ett fascinerande rovdjur som tack vare sin förmåga att springa ovanpå snön kan riva stora byten som tvingas pulsa fram i djup snö. Järven är väldigt snabb när den förflyttar sig men stannar då och då upp för att bevaka sin omgivning. Det gäller att vara beredd med kameran när den stannar till några sekunder!

Naturfotograf Thomas Atterdal

Följ med på denna fantastiska resa till Nordens vildaste område nära ryska gränsen !

Oavsett om du är van att fotografera vilda djur och fåglar eller är nybörjare så kommer du definitivt att bli en bättre naturfotograf med dina egna grejer på den här resan. Det blir individuell handledning och gemensamma dagliga workshops och du kommer få många fina bilder med dig hem!

Vi bor bra på lodgen och blir skjutsade till gömslena. Från bilen är det sedan maximalt ett par hundra meter att gå.

Vi har tillgång till tre gömslen (2+2+1 personer) i skogen för järv och björn, fyra gömslen vid sjön (4+3+2+2 personer) för varg och björn, och vid myren i ingenmansland sju gömslen (7+5+3+2+2+1+1 personer) för varg, björn och örn.

Vildmarksupplevelsen håller absolut världsklass – att befinna sig i ett vargrevir och samtidigt kunna få se vilda brunbjörnar och järv – med tillgång till så många gömslen i olika miljöer på den här nivån är fantastisk – här kan du få många drömupplevelser och  drömbilder med dig hem!

Priser

Fem nätter varav fyra i gömsle 23.500 kr inkl. moms.

Priset inkluderar boende i dubbelrum, alla måltider på lodgen, tillgång till gömslen, naturfotograf Thomas Atterdal som guidar följer med från Sverige, flygbiljetter, transport till och från flygplatsen i Kajaani och lokala transporter.

Vi flyger från Arlanda och blir mötta vid flygplatsen i Kajaani. Det är ca. två timmars bilfärd från flygplatsen till lodgen vi bor på.

Du betalar 50 % i samband med anmälan som är bindande och resterande senast tre månader före resan till vildmarken vid den Finsk/Ryska gränsen. Så snart anmälningsavgiften är betald är platsen bokad.

Intresserad av en resa? Kontakta oss

Thomas Atterdal    foto@thomasatterdal.com     072 – 23 55 200